Woonconcept Spero IV is een zogenaamd ‘tiny house’. Een klein huis dat vaak bewoond wordt door starters en kleine gezinnen. Eenvoud en duurzaamheid staan centraal. Een slimme indeling is hierbij onontbeerlijk.

Compleet en flexibel woonprogramma

Spero IV staat voor optimaal woonplezier op slechts 60 m2. Het huis bestaat uit twee modulaire woonelementen en vormen samen het complete woonprogramma: keuken, badkamer en twee tot drie slaapkamers. Het slaapgedeelte op de begane grond kan ook ingezet worden als woongedeelte. Verder zijn een bergruimte op de verdieping en een berging onder de trap op de begane grond opgenomen. Het huis heeft aan de voorzijde op de verdieping, grenzend aan één van de twee slaapkamers mogelijkheden voor een ruim terras.

Zeer betaalbaar

Door het kleine oppervlak en de slimme indeling is wonen in een tiny house zeer betaalbaar. Hierdoor is Spero IV geschikt voor de sociale huur- en koopsector. Daarnaast is het eigentijdse concept ook zeer geschikt voor projectontwikkeling in de vrije huursector en de koopsector.

Demontabel en herplaatsbaar

Spero IV is mede door het slimme en eenvoudige ontwerp snel te bouwen. De woning bestaat uit slechts twee modules die in de fabriek worden geproduceerd, afgebouwd en vervolgens op de bouwplaats worden gemonteerd. Door de constructie is dit type huis bij uitstek geschikt voor demontage en herplaatsing. De woningen kunnen vrijstaand of geschakeld geplaatst worden.