Woonconcept Spero I is een levensloopbestendige woning voor de sociale en de vrije huursector. Doordat het volledige woonprogramma zich op de begane grond bevindt, kan de bewoner lang thuis blijven wonen en zijn zelfstandigheid behouden. Spero I kenmerkt zich door de aanpasbare indeling van de woning.

Grote persoonlijke zelfstandigheid

Spero I is de ideale woning voor ouderen en mindervaliden. Doordat het volledige woonprogramma zich op de begane grond bevind, kunnen deze bewoners wonen en leven met grote persoonlijke zelfstandigheid. Dat geeft rust en draagt bij aan welzijn en gezondheid. De woning heeft een totale oppervlakte van 87 m2 en de slimme indeling voldoet aan WoonKeur Basis. Een belangrijk aspect is dat een WoonKeur-woning levensloopbestendig is. Als een bewoner iets komt te mankeren dan is hij niet genoodzaakt om vanwege die reden te verhuizen

Slimme indeling

Het Certificaat WoonKeur Basis wordt afgegeven aan woningen waarbij gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid voorop staan. De slimme indeling van Spero I komt tot uiting in de inrichting van de begane grond en de mogelijkheden op de ruime verdieping. Standaar beschikt de woning op de begane grond over een hal, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Op de verdieping is genoeg ruimte voor een hobbykamer of logeerkamer. Doordat de wand tussen het woon- en slaapgedeelte op de begane grond optioneel is kan de bewoner ervoor kiezen het slaapgedeelte onder te brengen op de ruime verdieping en zodoende meer ruimte creëren voor het woongedeelte. De indeling is vanaf de start maar óók in een latere woonfase aanpasbaar.

Starters en kleine gezinnen

Door deze aanpasbare indeling is de woning niet alleen geschikt voor ouderen en mindervaliden. Spero I maakt het ook voor starters en kleine gezinnen mogelijk om met een kleiner budget leefruimte te vinden die de wensen op het gebied van ruimte, voorzieningen en prettig wonen vervuld.

Veelzijdig karakter

Het veelzijdige karakter van Spero I biedt veel mogelijkheden. Naast de sociale en vrije huursector kan Spero I woonconcept ingezet worden voor begeleid wonen en voor vakantieparken. Hierdoor is dit woonconcept niet alleen interessant voor woningcorporaties en projectontwikkelaars, maar ook voor de zorg- en recreatiesector.