Onze woningen worden industrieel én op maat gemaakt. De klantvraag staat voorop. Dat werkt al tijden zo voor de auto-industrie en daar laten wij ons graag door inspireren. Onze unieke 3D-bouwmethode definiëren wij als ‘automotive assembly’, waarbij het betonnen casco verschillende werkstations passeert tijdens de afbouw. Deze werkwijze geeft u ruimte en mogelijkheden om uw bouwproject vorm te geven zoals u dat wenst.

Ervaring en expertise

Vanaf dag een denken wij met u mee. Door een combinatie van ervaring, expertise en inlevingsvermogen ontstaat een passend concept. Vakkennis en beheersing van het proces waarborgen de kwaliteit van onze woningen. Alles in nauw overleg want u, als opdrachtgever, blijft in alle fasen de controle houden.

Uw bouwproject gerealiseerd in drie stappen

Stap 1: engineering en ontwikkeling

Elk bouwproject is voor ons maatwerk. Heeft u al een ontwerp of ideeën voor een ontwerp? Wij onderzoeken wat mogelijk is met onze 3D-bouwmethode. Het betonnen element kunt u zien als blanco canvas. het vormt de basis voor uw bouwproject en biedt alle mogelijkheden om uw visie tot uiting te brengen. De architect heeft de vrijheid om de woning naar eigen inzicht en expertise vorm te geven in ontwerp en materialen. Doordat de X, Y en Z maatvoeringen van de 3D-mal vrij instelbaar zijn, heeft u veel vrijheid als het gaat om de maatvoeringen. Vanwege de stabiliteit in de voor- en achtergevel zijn de woningen qua binnenindeling vrij eenvoudig in te delen.

Stap 2: productie en afbouw

De betonnen prefab elementen worden industrieel geproduceerd door middel van een speciaal ontworpen 3D-mal, waarbij de X, Y en Z maatvoeringen van de 3D-mal vrij instelbaar zijn. De betonnen hoofdconstructie zorgt voor een comfortabele en robuuste woonbeleving. Wanneer de elementen uit de mal komen, zijn de vloeren vloerbedekkingsgereed en de wanden behangklaar. Kabels en leidingen zijn geïntegreerd waardoor de afwerking binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden. Denk hierbij aan elektriciteits- en waterinstallaties, het plaatsen van binnenwanden, kozijnen, deuren, badkamer, keuken, toilet en aan het schilder-, tegel- en metselwerk. De afwerking vindt, net als de productie, plaats in de fabriek. In samenwerking met vakkundige partners en onder geconditioneerde omstandigheden.

Stap 3: plaatsing en oplevering

Zodra de 3D-Betoncasco®️ elementen compleet afgebouwd zijn, worden ze getransporteerd naar de bouwlocatie en kunnen ze in een zeer korte tijd onderling gekoppeld worden. Op deze manier wordt er bespaard op kosten, zijn weersomstandigheden nauwelijks van invloed en is de overlast voor de omgeving minimaal. De bouwtijd is aanzienlijk korter, een woning wordt gerealiseerd binnen maximaal twee dagen

De voordelen

 • Korte overlast op locatie (+/-) 5 woningen per dag compleet geplaatst
 • Industrieel afbouwen is kwalitatief hoogwaardig.
 • Demontabel bouwen. Woningen zijn nadien nog te herbestemmen/verplaatsbaar.
 • Steenachtig. Beton geeft een hoger wooncomfort.
 • Esthetische vrijheid, architectuur.
 • MInimaal verlet door industrieel bouwen. Minimale vertraging.
 • Sterke reductie van opleverpunten en faalkosten.
 • Bouwplaatsinrichting minimaal en steigerloos.
 • In bewoonde situatie; sloop en nieuwbouw na 3 weken bewoners terug.
 • De modules zijn zelfdragende elementen, waardoor er geen funderingsbalk nodig is.
 • Er is minder bouwafval en dus minder verspilling en afvalkosten.
 • Het bouwproces wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden