Compleet en flexibel woonprogramma

De tiny houses staan voor optimaal woonplezier op slechts 30-60 m2. Het huis bestaat uit één of twee modulaire woonelementen en vormen in allebei de gevallen het complete woonprogramma. Het woonprogramma bevat woonkamer, keuken, badkamer en één tot drie slaapkamers. Het slaapgedeelte op de begane grond kan ook ingezet worden als woongedeelte. Verder zijn een bergruime op de verdieping en een berging onder de trap op de begane grond opgenomen.

Zeer betaalbaar

Door het kleine oppervlak en de slimme indeling is wonen in een tiny house zeer betaalbaar. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor de sociale huur- en koopsector. Daarnaast is het eigentijdse concept ook zeer geschikt voor projectontwikkeling in de vrije huursector en de koopsector.

Vernieuwend

CascoTotaal heeft met project Dow in de Van der Peijlstraat, Terneuzen, de overweging genomen om meer tiny houses te produceren. De reden hiertoe is dat het perfect past binnen de bouwmethodiek van CascoTotaal en de vraag naar tiny houses groot is. Onze tiny houses zijn geschikt voor de starters en voldoen aan de huidige bouwbesluit normen. Vooral in de huidige duurzaamheidsnormen zitten wij op de norm of zelfs daaronder. De huidige EPC grens staat op 0,4 en wij kunnen met de tiny houses een EPC van -0,4 bereiken. Daarnaast voldoen wij een de BENG en NOM.

Demontabel en herplaatsbaar

De tiny houses zijn mede door het slimme en eenvoudige ontwerp snel te bouwen. De woning bestaat uit slechts één of twee modules die in de fabriek worden geproduceerd, afgebouwd en vervolgens op de bouwplaats worden gemonteerd. Door de constructie is dit type huis bij uitstek geschikt voor demontage en herplaatsing. De woningen kunnen vrijstaand en geschakeld geplaatst worden. Ons tiny house concept Spero IV is makkelijk te plaatsen en ook makkelijk om na oplevering uit elkaar te halen en te herplaatsen.