De van der Peijlstraat in Terneuzen is sinds het najaar van 2018 40 Tiny houses rijker. Kennedy West Vastgoed BV is de initiatiefnemer van het nieuwe concept van wonen op een klein oppervlakte waar het complete woonprogramma in zit . De mensen die in deze woning zullen trekken zijn o.a. expats, die veelal in hun eentje en voor een bepaalde tijd naar Terneuzen komen. Bouwgroep Peters en aannemersbedrijf Van Der Poel zijn verantwoordelijk voor de bouw van de Tiny houses. Samen met de aannemer zijn de 40 woningen binnen een tijdsbestek van zes weken geplaatst op locatie.

Compleet en flexibel woonprogramma

De tiny houses staan voor optimaal woonplezier op slechts 30 m2. Het huis bestaat uit één modulair woonelementen en vormt het complete woonprogramma. Het woonprogramma bevat woonkamer, keuken, badkamer en één slaapkamer. 8 van de 40 casco’s bevat ook nog een verdieping. Hierdoor hebben deze casco’s een slaapkamer extra op de verdieping.

Eerste van zeeland

De tiny houses in Terneuzen zijn de eerste serie van meer dan tien woningen in Zeeland. Toch zijn er redelijk wat gemeenten die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe ontwikkeling. Zo zijn er onder andere in gemeente Middelburg al vier tiny houses gerealiseerd. De tiny houses zijn een erg geschikte oplossing voor de huisvesting van arbeidsmigranten, maar ook voor starters die alleen of samen gaan wonen. Het betonnen casco zorgt voor het hoge comfort in de woningen, waardoor de woonbeleving ideaal is.