Tragel heeft voor uitbreiding van Stichting de Sterre in Clinge gekozen voor CascoTotaal. In samenwerking met Bouwbedrijf van Driessche & de Koster B.V. en Architecten Alliantie hebben wij er voor gezorgd dat het gehele bouwtraject soepel verloopt en wij zijn trots op het eindresultaat. In totaal staan er 40 elementen. Deze vormen samen vier woonblokken.

De opdrachtwerving

Bij het kiezen van een geschikte partij heeft Tragel een aantal belangrijke criteria gesteld: flexibiliteit, korte bouwtijd op de locatie, het kunnen voldoen aan hoge brand- en geluidseisen en een uitdagend en mooi ontwerp. Van de zes partijen sprong CascoTotaal eruit en waren we uiteindelijk geselecteerd als nummer een voor het project nieuwbouw de Sterre Clinge.

Bewuste keuze voor conceptbouw

De woonblokken opgebouwd uit 3D-betonelementen van CascoTotaal gecombineerd met een prachtige groene en rustgevende omgeving zorgen voor een fantastisch totaalplaatje. De bouwtijd en overlast op locatie de Sterre was hierdoor minimaal. De elementen zijn met een vrachtwagen getransporteerd naar Clinge en op locatie geplaatst.  In totaal kunnen er 32 bewoners in de vier gebouwen verblijven. De nieuwbouw is bestemd voor mensen met complexere zorgvragen als gevolg van ernstig meervoudige beperking of moeilijk verstaanbaar gedrag. Deze nieuwbouw is bijzonder voor Tragel omdat ze voor het eerst kiezen voor conceptbouw. Het voordeel hiervan is dat er minimale overlast is op locatie en de bewoners en cliënten van Tragel er hierdoor (bijna) geen last van ondervinden. Daarnaast is deze wijze van bouwen kwalitatief hoogwaardig.