HET EERSTE CASCOTOTAAL SYMPOSIUM WAS, MET EEN OPKOMST VAN ZEKER 125 DEELNEMERS, EEN GROOT SUCCES. TIJDENS DE BIJEENKOMST HIELD GASTSPREEKSTER MARJET RUTTEN EEN ENERVERENDE LEZING OVER INNOVATIE IN DE BOUW, LIET VILMAR POUWER ZIEN WAT DE MOGELIJKHEDEN ZIJN VAN MODULAIR BOUWEN EN KREGEN DE GASTEN EEN RONDLEIDING IN DE FABRIEK.

MAXIMALE WAARDE VOOR DE BESTE PRIJS

Marjet Rutten zet zich in voor innovatie in de bouwsector, onder andere als marketeer, workshopbegeleider, spreker en adviseur. Ze is columniste bij Duurzaam Gebouwd, Renda en Cobouw en auteur van verschillende boeken. Hoe behaal je in de ogen van de klant een maximale waarde voor de beste prijs? Deze vraag was de rode draad van haar bijdrage en zette de toehoorders flink aan het denken. Ze daagde de zaal uit met vragen als: hoe ga je om met high tech in de bouw? Waarom worden kozijnen nog niet standaard voorzien van sensoren? En: hoe gaan we om met de bewoner van de toekomst, die steeds bepalender en kritischer wordt?

PREFAB MODULAIR BOUWEN

Vilmar Pouwer, engineer bij CascoTotaal, vertelde over het ontstaan en de werkwijze van prefab modulair bouwen en toonde het publiek beelden van de unieke 3D mallen die in de fabriek van CascoTotaal staan en van de productie en plaatsing van de Curaviewoningen in Kwadendamme. Ook gaf hij een voorproefje van toekomstige projecten en toepassingen zoals ‘Spero’ (de nieuwe standaard woning in vele uitvoeringen), gestapeld bouwen, één- en tweepersoonswoningen en het ontwerp van een luxe beachhouse voor het nieuwe vakantiepark Noordzee Beach Village in Nieuwvliet-Bad.

RONDLEIDING IN DE FABRIEK

Na deze uitleg en interessante filmbeelden was het tijd voor de bezoekers om de fabriek in te gaan. In groepen bekeken de deelnemers eerst de 3D mallen in de productiehal en vervolgens mochten zij in de afbouwhal zelf door een aantal betonnen modules lopen en deze van onder tot boven van dichtbij bekijken. Buiten regende het pijpenstelen maar in de fabriek was het warm en droog, “de ideale arbeidsomstandigheden die wij onze vakkundige partners bieden!” voegde commercieel directeur Leon de Kok toe.