Het enorme tekort aan woonruimte zorgt voor een toenemende vraag naar nieuwe woningen. Deze vraag laat ruimte voor maar één conclusie: sneller en slimmer bouwen. Wij gaan in samenwerking met KAAN Architecten en ABT, kwalitatief  hoogwaardige woningen maken, voor starters, doorstromers en voor alle inkomens en generaties. De woonvoorraad verduurzamen en tegelijk de leefbaarheid verbeteren. Dat is wat Circle gaat doen.

De basis van Circle is een geoptimaliseerd 3D-Betoncasco® met een oppervlakte van 35 m² (binnenmaten 9,6 meter lang en 3,6 meter breed) . Het casco wordt als één element in een 3D-mal gestort.

De 3D-Betoncasco’s® zijn zowel horizontaal te koppelen als verticaal te stapelen, doordat een module standaard is voorzien van grote wandsparingen, een trapgatsparing en een sparing voor een centrale installatieschacht. De sparingen zijn zo gepositioneerd dat bij elk uniek project kan worden bepaald welke sparingen worden toegepast. Door het standaardiseren van de sparingen, is het mogelijk om uit voorraad te produceren en leveren.

Met de basismodule kunnen verschillende varianten van woningen worden gevormd. Afhankelijk van de locatie en het soort ontwikkeling, wordt per project nagedacht over de beste invulling van de casus door een passende configuratie te bepalen.

Circle is kwalitatief en biedt een hoogwaardig wooncomfort voor de eindgebruiker, daarnaast is Circle ultiem circulair, flexibel en besparen we op de totale bouwkosten. Benieuwd wat Circle voor uw project kan betekenen? Neem contact met ons op.

Circulair en duurzaam

De gestandaardiseerde module maakt hoogwaardig hergebruik mogelijk. Door de scheiding van constructie, afbouw en installaties kunnen onderdelen goed en gemakkelijk worden hergebruikt. Het beton kan uiteindelijk tot betongranulaat worden verwerkt, waardoor de cirkel continue rond blijft gaan en geen materialen verloren gaan. Hiermee wordt bouwen circulair en duurzaam.

Comfort

Het slimme ontwerp zorgt voor een luchtige woning met veel daglicht. De centraal geplaatste installatiemodule gebruikt verse buitenlucht voor verwarming en eventuele koeling (all-air). De gebruikte en verontreinigde binnenlucht wordt vanuit de keuken en natte ruimten afgevoerd naar buiten. Het geheel geeft niet alleen een gezond, maar ook een uitstekend regelbaar en comfortabel binnenklimaat.

Flexibiliteit

Circle is zo ontworpen dat meerdere gebouwtypen mogelijk zijn met één flexibele basis. Van studio tot appartementencomplex. Zo kunnen we voor elke locatie en gebruiker een passende oplossing bieden. De modules zijn naar (veranderende) behoefte uit te breiden, te combineren, op te delen of weg te nemen. Aanpasbaar in tijd, plaats en functie. Ultieme flexibiliteit.

Kosten

Door de efficiënte manier van produceren in de fabriek, staat de prijs vast en kan de kostprijs van een woning omlaag. De integrale benadering van het ontwerp leidt tot verlaging van de exploitatiekosten ten opzichte van traditionele woningbouw. Integraal ontwerp en prefabricage zorgen voor veel meer standaardisatie in de bouw, waarmee het afvalvolume en faalkosten worden verlaagd. Door de bouwtijden rigoureus te verkorten, kan tot 20% bespaard worden op bouwkosten.

Kwaliteit

Circle is integraal ontworpen. Door woningbouw te benaderen vanuit een modulair systeem kijken we als bouwteam samen naar de integratie van een goed ontwerp, slimme bouw en efficiënte exploitatie. Hierbij focussen we op het beste resultaat en leveren we gegarandeerde kwaliteit tot zelfs ná de levensduur van het gebouw.

Snelheid

Door snelle realisatie én just-in-time delivery van de modules, kan veel sneller gebouwd worden wanneer dit vergeleken wordt met traditioneel bouwen. Al jaren groeit het aantal eenpersoonshuishoudens en daarmee de vraag naar kleinere en flexibelere woningen. Circle geeft het antwoord op deze vraag. Er worden meerdere betonmodules per dag geproduceerd in de fabriek waarna de modules met hoge bouwsnelheid worden geplaatst. Door deze werkwijze kunnen tot 16 modules per dag neergezet worden.

Bekijk onze brochure.

Om een afspraak te maken of meer informatie te ontvangen kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens:

Duitslandweg 2
4538 BK Terneuzen
0115 680911
info@cascototaal.com