follow

Actueel

Oplossing voor de huisvesting van asielzoekers

Mede door de toestand in Syrië heeft de toename van asielzoekers in Nederland geleid tot een groeiende vraag naar huisvesting. CascoTotaal heeft in samenwerking met Paras Concepts het concept 'Legion' in het leven geroepen. Legion voldoet aan de vraag naar geschikte (tijdelijke) huisvesting voor asielzoekers.

 

Asielzoekers kunnen in Nederland asiel krijgen als zij bescherming nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze in hun eigen land worden vervolgd vanwege hun geloof of afkomst. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) beoordeelt of een asielzoeker bescherming nodig heeft. Vreemdelingen met een asielvergunning krijgen hulp van de gemeente bij het vinden van woonruimte. (bron: Rijksoverheid)

 

Voor de realisatie van het Legion concept heeft CascoTotaal de C-Module ontwikkeld. De C-Module biedt een comfortabel verblijf aan één persoon tot vier personen of een gezin met twee tot vier kinderen. Alle basisvoorzieningen, zoals keuken, toilet, douche en verwarming (vloerverwarming, centrale verwarming of infraroodverwarming) zijn geïntegreerd. De C-Module kan probleemloos tot drie verdiepingen hoog worden gestapeld.

 

Legion is stedenbouwkundig goed in te passen en voldoet aan de eisen van het COA wat betreft herbruikbaarheid, flexibiliteit, verplaatsbaarheid, snelheid van opbouw en duurzaamheid. Zoals alle 3D-Betoncasco’s wordt ook deze woonmodule volledig in de fabriek geproduceerd en afgebouwd met onze partners.