WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN ONDERTEKENDE ONLANGS EEN AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR DE BOUW VAN 18 BIJZONDERE WONINGEN AAN DE FINLANDSTRAAT IN OOSTBURG. CASCOTOTAAL, PARAS CONCEPTS EN LEENHOUTS AANNEMINGSBEDRIJF SLAAN DE HANDEN INEEN OM HIERVOOR PREFAB 3D-BETONCASCO WONINGEN TE ONTWIKKELEN. DE WONINGEN ZIJN LEVENSLOOPBESTENDIG EN VOLDOEN AAN WOONKEUR.

BIJZONDER

Het bijzondere van dit concept is dat de woningen in slechts enkele 3D-onderdelen worden samengesteld op de productielocatie van CascoTotaal in Terneuzen. In de eerste helft van juni worden de 3D-Betoncasco’s gestort met behulp van speciale mallen en vervolgens worden ze industrieel afgebouwd in samenwerking met Leenhouts Aannemingsbedrijf. Nagenoeg compleet afgewerkt gaan de onderdelen op transport naar de bouwplaats in Oostburg en worden daar gemonteerd. Er kan dus in ideale omstandigheden worden gewerkt en een optimale kwaliteit worden geleverd met weinig overlast voor de omgeving. De montage vindt plaats na de bouwvak. Door de kapconstructie, die past bij de wederopbouwarchitectuur in Oostburg, zijn er nog werkzaamheden op de bouwplaats nodig. De oplevering is in het najaar van 2016 voorzien.

MODERN EN COMFORTABEL

Op de plek waar de 18 nieuwe woningen komen, stonden eerst 24 huurwoningen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Deze waren sterk gedateerd en zijn daarom gesloopt. Daarna lag het terrein een tijd braak, in afwachting van de plannen die achter de schermen werden gemaakt. Maar nu het eenmaal zover is, gaat het ook snel. De 18 prefab woningen die ontwikkeld worden zijn modern en comfortabel. De realisatie van de woningen past binnen de visie en kerntaak van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen: het bieden van kwalitatief goede en betaalbare woningen aan diegenen die daarin niet zelf kunnen voorzien.

IN DE MEDIA

PZC: “Woongoed sloopte anderhalf jaar geleden vierentwintig woningen in die straat. Ze waren verouderd. Er komen na de bouwvak achttien prefab huizen voor terug. De keuze voor dat soort woningen komt in eerste instantie voort uit financiële overwegingen, vertelt projectmanager Pol van de Vijver. “Bij de traditionele manier van bouwen doen we hetzelfde kunstje steeds opnieuw. Daardoor  hebben we veel ontwikkelingskosten, terwijl onze woningen niet erg ingewikkeld zijn om te bouwen. We denken dat dit goedkoper kan.”De achttien woningen worden geproduceerd bij Cascototaal, onderdeel van De Hoop Terneuzen. “Het gaat om betonnen casco’s, met steenstrips ertegenaan”, legt Van de Vijver uit.”

Zie ons project: Huurwoningen in Oostburg